Tante Vroesh helpt je aan een gastouder die bij je past

In vier stappen een gastouder of nanny voor jouw kind

Je zoekt een gastouder. Iemand die jouw wensen begrijpt. En die jouw kind een veilig thuis biedt als je aan het werk bent. Maar waar vind je zo’n gastouder? Tante Vroesh gaat voor je op zoek. Hoe dat precies in zijn werk gaat?

Stap 1: jouw wensen

De zoektocht naar een geschikte gastouder begint met het invullen van het inschrijfformulier. Waar woon je precies? Op welke dagen heb je opvang nodig? En wat vind je belangrijk? Hebben we vragen, dan nemen we contact met je op.

Stap 2: gastouder zoeken

Aan de hand van jouw wensen gaan we op zoek naar een passend gezin. Ons bestand telt ruim zeventig gastouders in Kampen, Zwolle, Zalk, Wezep en Oldebroek maar ook buiten ons netwerk kijken we rond. Zien we een match, dan maken we een afspraak om de mogelijkheden door te nemen.

Stap 3: kennismaken

Heb je een goed gevoel bij een of meerdere gastouders? Dan volgen er kennismakingsgesprekken. We begrijpen dat je je belangrijkste bezit niet zomaar ergens achterlaat. Daarom bepaal je uiteindelijk zelf welke gastouder je kiest.

Stap 4: contract tekenen

Is er een match, dan komen we bij elkaar voor een koppelingsgesprek. We maken duidelijke afspraken en tekenen de contacten. Het begin van een mooie samenwerking!

Geheel vrijblijvend
Kies je eigen gastouder
Vervanging mogelijk

Zoek je een gastouderbureau? Jouw zekerheden Tante Vroesh.

Vrijheid

zelf bepalen welke gastouder je kiest

Respect

ruimte voor elkaars wensen en ideeën

Open

weten wat je van elkaar verwacht

Eerlijk

duidelijk zijn over wat je van iets vindt

Sociaal

aandacht voor jou en je kind

Huiselijk

een vertrouwde, veilige plek
Inzetjes-slimmerik_01

Veel gestelde vragen van ouders

Voorschoolse opvang (VSO) en Buitenschoolse opvang (BSO)

Na zorgvuldige overweging hebben we besloten vanaf juni 2023 om voorlopig te stoppen met het plaatsen van BSO oproepen op onze website. Hoewel er veel vraag is naar buitenschoolse opvang, is er op dit moment helaas geen aanbod beschikbaar bij onze gastouders. We begrijpen dat dit teleurstellend kan zijn voor ouders die op zoek zijn naar een geschikte BSO. Echter, gezien de minimale kans op beschikbaarheid bij onze gastouders, hebben we gemeend dat het eerlijk en transparant is om hiermee te stoppen. Om je te helpen in je zoektocht naar buitenschoolse opvang, willen we je graag doorverwijzen naar de BSO's in Kampen.
-ONS Lucky -Prokino -Partou -Ienieminie Ijsselmuiden -IRIS opvang -Kleurrijk (De Mirt) -De scharrelkids -De ijsselster
Het plaatsen van oproepen op onze website vergt veel tijd en moeite, en het is belangrijk voor ons om eerlijk te zijn over de huidige beschikbaarheid van opvangplekken.Mocht er in de toekomst verandering komen in de beschikbaarheid van BSO-plekken bij onze gastouders, dan zullen we dit zeker communiceren via onze website en social media. We blijven ons inzetten om ouders en kinderen onder de 4 jaar te helpen bij het vinden van geschikte opvangmogelijkheden.

Volledig tarievenoverzicht voor ouders

Onze prijzen zijn transparant en eerlijk. Klik hier voor ons overzicht van tarieven voor ouders.  

Ik heb een gastouder nodig, waar begin ik?

Plaats een oproep  voor gastouders op onze website. Geef aan op welke dagen en opvangtijden er opvang nodig is. Geef een korte beschrijving van je voorkeuren. We nemen contact op en nemen de oproep met elkaar door en checken ook bij onze gastouders wie er ruimte heeft en past bij de voorkeuren die aangegeven zijn.

Welke werktijden heeft een gastouder?

Veel is mogelijk, de gastouder geeft de beschikbaarheid aan. De dagen en uren worden afgesproken en vastgelegd op het kostenoverzicht.

Wordt er op vaste dagen opgepast?

Bij een gastouder is veel mogelijk, vooraf geeft een gezin aan wat nodig is aan opvang. Flexibele opvang is mogelijk als dit van te voren is afgesproken. Voor een kindje is structuur en voorspelbaarheid belangrijk, hou hier rekening mee. Een gastouder geeft van te voren aan op welke dagen zij beschikbaar is.

Een klacht en wat nu?

Een klacht neemt Tante Vroesh serieus, daar is een interne klachtenreglement voor en een klachtenformulier.

Komt de gastouder bij mij thuis oppassen of breng ik mijn kind naar de gastouder?

Allebei is mogelijk. Wel zijn er verschillen in de tarieven en regelgeving. Een gastouder aan huis valt onder de regeling dienstverlening aan huis. Klik hier voor meer informatie hierover.

Betaal ik bij nanny reiskostenvergoeding?

Vooraf wordt dit besproken tussen de Nanny en het gezin, de kilometervergoeding is €0,21 die op de factuur apart vermeld wordt.

Als mijn kind ziek is, wordt de opvang dan in rekening gebracht?

Ja, de gastouder heeft gerekend op de komst van het kind en haar opvang daarop afgestemd.

Moet ik tijdens vakanties doorbetalen?

Ja en nee, beide is mogelijk. Dit wordt vooraf besproken en vastgelegd in de overeenkomst tussen gastouder en gezin. Als een vakantie niet doorbetaald hoeft te worden dan dienen de ouders dit minimaal 1 maand van tevoren schriftelijk of per e-mail gemeld te worden bij de gastouder.

Worden er vooraf bemiddelingskosten berekend?

Nee, je betaalt pas bureaukosten als je een gastouder hebt gevonden en de overeenkomst getekend is. Alleen als er door contact legging van Tante Vroesh een overeenkomst tot stand komt buiten Tante Vroesh, kunnen er bemiddelingskosten in rekening gebracht worden voor de werkzaamheden die verricht zijn.

Waar kan ik de inspectierapporten vinden van Tante Vroesh en/of de gastouder?

In het LRK (Landelijk Register Kinderopvang)  kan je deze inzien. Deze gegevens zijn ook openbaar beschikbaar gesteld door de overheid. Klik hier en zoek op: alleen achternaam en woonplaats, dit is meestal het makkelijkst. Soms is het wat lastiger, zoek dan op: straatnaam (van de opvanglocatie) en woonplaats.

Ik heb ontslag gekregen of stop met werken. Hoe lang kan ik gebruik maken van de kinderopvangtoeslag?

Je kan en mag nog 3 maanden gebruik blijven maken van je gastouder en de kinderopvangtoeslag. Klik hier voor meer informatie en de eisen die hieraan gesteld worden.

Kan ik met gastouders kennismaken?

Graag zelfs! Dit is heel belangrijk, het gevoel moet goed zijn.

Hoe flexibel is de gastouder?

De meest gastouders hebben beperkte flexibele opvangplekken. De gastouder en ouder komen samen overeen wat de minimale afname is. Bij voorkeur geeft de ouder de gastouder ruim een maand van te voren door wat de gewenste opvangtijden zijn. Kan de gastouder de opvang bieden en geeft zij akkoord voor de deze dagen en uren, dan is dat een afspraak. Gastouder dient rekening te houden met de groepssamenstelling, hier zijn wettelijk regels aan verbonden.

Klopt het dat je alleen de opvanguren mag opvoeren die je werkt?

Nee, vanaf 2023 is het maximaal aantal uren waarover je kinderopvangtoeslag mag aanvragen 230 uur per maand.

Hoe lang duurt het om een gastouder te vinden?

Je kunt het best een paar maanden van tevoren doorgeven wanneer je opvang nodig hebt. Heel ver van te voren is bij het zoeken naar een gastouder soms lastiger. Een gastouder reserveert namelijk niet zolang een plek voor aanvang van de opvang. De meeste gastouders werken ook niet met een wachtlijst.

Is het mogelijk dat een gastouder twee uur per dag oppast?

Dat kan, maar houd er rekening mee dat sommige gastouders vragen om minimaal aantal uren af te nemen. Bij een nanny is het verplicht om minimaal 3 uur per opvang dag te betalen.

Kan ik kinderopvangtoeslag krijgen voor gastouderopvang?

Er zijn voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de kinderopvangtoeslag. De eerste is dat je als ouder(s) beide werkzaam bent. Op de website van de Belastingdienst geeft informatie over de voorwaarden. Het aanvragen van een toeslag doe je op toeslagen.nl