Nieuws

Gastouderbureau Tante Vroesh nodigt een ieder die graag gastouder wil worden en/of daarover meer informatie over zou willen, uit voor een kennismaking op het kantoor van Tante Vroesh. Tijdens de kennismaking vertelt Bianca Diender van Tante Vroesh je meer over de criteria die horen bij het gastouderschap. Ook geeft ze tips om als ondernemer je eigen gastouderschap succesvol neer te zetten.

Ze komen geregeld voorbij: advertenties waarin gastouders worden gevraagd. Opvang voor kinderen waarvan de ouders werken. Op tijden die niet altijd netjes tussen negen en vijf liggen. Bij een gastouder is in overleg veel mogelijk; vaste opvang en ook flexibele opvang, een extra dag, opvang in het weekend, of in de avond. Sommige gastouders bieden ‘hun’ kinderen soms zelfs een slaapplek aan. Gastouders die zich via Tante Vroesh presenteren, doen dit werk vanuit passie, vanuit hun hart. Daarnaast spreken de vergoedingen die geboden worden, menigeen aan, maar: je kunt jezelf niet zomaar als gastouder opwerpen. Daar zijn strenge regels en criteria voor opgesteld. Tijdens de kennismaking vertelt Gastouderbureau Tante Vroesh je exact wat er zoal bij komt kijken en aan welke criteria je moet voldoen.

Criteria

Zo moet je als gastouder een geschikt diploma hebben en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en ook alle structureel aanwezigen dienen deze te overleggen en in te schrijven in het personenregister Kinderopvang, dit alles voor de continue screening. Daarnaast heb je een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen nodig. Verder moet je, om te mogen werken als gastouder, je inschrijven bij een geregistreerd gastouderbureau, zoals Tante Vroesh. Zij staat dan ook geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Om te kunnen werken als gastouder moet je minimaal 18 jaar zijn, en tijdens de opvang Nederlands, Fries of een erkende Nederlandse streektaal spreken. Alle eisen aan gastouders staan in de Regeling Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen.

Kwaliteitswaarborg

Een gastouderbureau – zoals Gastouderbureau Tante Vroesh – is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de gastouders. Dit staat in de Wet Kinderopvang. Het bureau moet de gastouders begeleiden en de kwaliteit van de zorg controleren. Gastouderbureau Tante Vroesh bestaat inmiddels 18 jaar. Er zijn zo’n 60 gastouders bij het bureau aangesloten. Bianca Diender maakt gastouders graag sterk in hun ondernemerschap en adviseert ze daarbij. De jarenlange ervaring op dit vakgebied, én in de begeleiding van gastouders, maakt Bianca Diender tot een autoriteit op dit gebied. Ze weet als geen ander hoe een gastouder zich kan bekwamen in professionaliteit en vakkundigheid. Ook geeft ze graag tips en adviezen omtrent jouw ondernemingsplan om van jouw gastouderschap een succes te maken. Niet alleen is dat goed voor jou, maar ook voor de opvang die jij kinderen als gastouder wilt bieden.

Meer weten? Maak dan nu snel een afspraak, zodat Bianca Diender tijd voor je heeft! Klik hier om je aan te melden voor een eerste kennismakingsgesprek.

× Heb je een vraag aan Tante Vroesh?